Νέο! Βαλβίδα ασφαλείας θερμοσίφωνα 10 bar 3/4''

Βαλβίδα εκτόνωσης ασφαλείας θερμοσίφωνα 3/4"  10 bar  μονή .

Η βαλβίδας Θερμοσίφωνα χρησιμοποιείται σε όλους τούς τύπους θερμοσιφώνων (ηλιακών και ηλεκτρικών) με κύριο στόχο της προστασία τους.

Όταν η πίεση στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα υπερβεί μία συγκεκριμένη πίεση ανοίγει αυτόματα. Οι  λόγοι πού μπορεί να ανοίξει η βαλβίδα είναι κυρίως η  υψηλή πίεση του δικτύου και η υπερθέρμανση τού νερού.

Η βαλβίδα θερμοσιφώνου τοποθετείται πάντα στην είσοδο του κρύου νερού και αποσκοπεί:

  1. Να ελέγχει την πίεση εισόδου του κρύου νερού στον ηλεκτρικό ή ηλιακό θερμοσίφωνα
  2. Να αποτρέπει την επιστροφή του ζεστού νερού που περιέχει το μπόιλερ προς τα πίσω , στην σωλήνα του κρύου νερού. 


Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Υλικό κατασκευής: Ορείχαλκος με νίκελ επικάλυψη
  • Σπείρωμα: 3/4''
  • Προρυθμισμένη πίεση ανοίγματος: 10 bar
  • Μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας: 100 ° C
  • Υγρό ροής: ΝερόΠοια η χρησιμότητα της βαλβίδας ασφαλείας θερμοσίφωνα;

Όλοι οι τύποι θερμοσίφωνα (ηλιακού,ηλεκτρικού,ξύλου, κτλ) πρέπει απαραίτητα να διαθέτουν βαλβίδα ασφαλείας ή βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης και θερμοκρασίας όπως ονομάζεται αλλιώς. Η βαλβίδα ασφαλείας συνήθως συνδέεται στην είσοδο του κρύου νερού του θερμοσίφωνα και έχει την ιδιότητα να είναι μονής κατεύθυνσης δηλ. δεν επιτρέπει την αντίστροφη πορεία του νερού από τον θερμοσίφωνα προς το δίκτυο παροχής κρύου νερού. Τότε λέμε ότι η βαλβίδα έχει αντεπίστροφο ή είναι βαλβίδα αντεπιστροφής. Η βαλβίδα ασφαλείας ή εκτόνωσης εξυπηρετεί δύο σκοπούς:

1. Να απελευθερώνει νερό από το στόμιό της όταν η πίεση και η θερμοκρασία στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα αυξηθούν υπερβολικά. Με αυτόν τον τρόπο η πίεση και η θερμοκρασία πέφτουν πάλι στα όρια που επιτρέπουν οι προδιαγραφές κατασκευής του θερμοσίφωνα και προστατεύεται από καταστροφή. Εδώ πρέπει να πούμε πως η θέρμανση του νερού προκαλεί και την διαστολή του, άρα είναι φυσιολογική η αύξηση του όγκου του νερού και αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα.

2. Να λειτουργεί η αντεπιστροφή, δηλαδή να μην επιστρέφει το νερό από τον θερμοσίφωνα στο δίκτυο ύδρευσης. Αυτό είναι χρήσιμο, ώστε να απομονώνει το δοχείο του θερμοσίφωνα από το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού μας και να μην αδειάζει ο θερμοσίφωνας όταν πρέπει να κλείσουμε τον γενικό διακόπτη του νερού για διάφορες εργασίες.

 Σε περίπτωση αντικατάστασης της βαλβίδας ποτέ δεν πρέπει να βάζουμε βαλβίδα με μεγαλύτερο όριο από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής του θερμοσίφωνα.

Το ILIOSAK.gr εξυπηρετεί πελάτες από όλη την Ελλάδα.

 

Μπορείτε να παραλάβετε την παραγγελία σας σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας επιθυμείτε μέσω των ταχυμεταφορών (courier) ή μεταφορικών εταιριών που συνεργαζόμαστε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δηλώσετε την ακριβή διεύθυνση αποστολής κατά την καταχώρηση της παραγγελίας σας. 

 

Οι παραγγελίες αποστέλλονται από το ILIOSAK.gr καθημερινά (εκτός από Σαββατοκύριακα & αργίες) με 2 τρόπους:
•• Με Ταχυμεταφορά - Courier (1-2 ημέρες) για αντικείμενα μικρού μεγέθους (συνήθως τα είδη που βρίσκονται στην κατηγορία "Παρελκόμενα ηλιακών") . Τα έξοδα αποστολής με ταχυμεταφορά είναι περίπου 3-3,5 € για όλη την Ελλάδα. Τα έξοδα μπορεί να υπερβούν αυτό το ποσό εξαιτίας του όγκου των προϊόντων. Σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξει τηλεφωνική ενημέρωση.
•• Με πρακτορείο μεταφορών (2-3 ημέρες) για προϊόντα μεγαλύτερου όγκου και βάρους (όπως Ηλιακοί θερμοσίφωνες, boiler, συλλέκτες, κτλ) .
Όταν ο όγκος των προϊόντων υπερβαίνει το όριο των υπηρεσιών ταχυμεταφοράς τα προϊόντα αποστέλλονται με ειδική μεταφορική εταιρία. Σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξει τηλεφωνική ενημέρωση από το τμήμα πωλήσεων.
 

Μπορείτε επίσης να παραλάβετε την παραγγελία σας από την έδρα της εταιρείας μας (Μελιγαλάς Μεσσηνίας) ή το υποκατάστημα Καλαμάτας (Αθηνών 7 & Κιλκίς) . Στο ενδεχόμενο αυτό θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά από το τμήμα πωλήσεων της εταιρίας μας μόλις η παραγγελία σας είναι έτοιμη.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας

 

Βαλβίδα ασφαλείας θερμοσίφωνα 10 bar 3/4''

  • Κωδικός Προϊόντος: valvida-asfaleias_3/4
  • Απόθεμα: Άμεσα διαθέσιμο
  • 12,00€
Loading...