Αντιψυκτικό υγρό ηλιακών

Αντιψυκτικό Κλειστού Κυκλώματος Ηλιακού Θερμοσίφωνα για την προστασία από την παγωνιά κατά τους χειμερινούς μήνες και αποδοτικότερη κυκλοφορία του υγρού στο κλειστό κύκλωμα.


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΘΕΡΜΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ


Το θερμικό υγρό ενδεχομένως να έχει μειωθεί από υπερθέρμανση λόγο μακράς απουσίας ( καλοκαιρινές διακοπές ).


Χρησιμοποιώντας 2 κλειδιά ένα 24 για το ξεβίδωμα και ένα κλειδί 23 το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως αντίθετη δύναμη ( κόντρα )ξεβιδώνουμε την ασφάλεια και την τάπα του κλειστού κυκλώματος που βρίσκετε στο πάνω μέρος του θερμοδοχείου .


Με την βοήθεια ενός μικρού χωνιού στο ένα από τα 2 σωληνάκια συμπληρώνουμε αραιωμένο ειδικό θερμικό υγρό σε αναλογία 1 ειδικό θερμικό υγρό με 10 νερό.

Τα 2 σωληνάκια λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία .

Όταν ρίχνουμε το διάλυμα από το ένα σωληνάκι , από το άλλο βγαίνει ο αέρας .

Συνεχίζουμε να ρίχνουμε διάλυμα από το ένα σωληνάκι μέχρι να αρχίσει να βγαίνει από το άλλο .


Επειδή θα βγουν και μερικές φυσαλίδες συνεχίζουμε να ρίχνουμε διάλυμα μέχρι την στιγμή όπου τα δεύτερο σωληνάκι θα βγάζει διάλυμα χωρίς φυσαλίδες .


Βιδώνουμε την ασφάλεια και την τάπα του κλειστού κυκλώματος χρησιμοποιώντας πάλι τα 2 κλειδιά για να σφίξουμε .


Επιπλέον ελέγχουμε όλες τις συνδέσεις του ηλιακού για τυχόν διαρροή .

είναι προτιμότερο ο έλεγχος αυτός να γίνετε πρωινές η απογευματινές ώρες.

Εάν διαπιστωθεί διαρροή σε κάποιο εξάρτημα θα πρέπει να λύσουμε όλο το εξάρτημα να βάλουμε καννάβι η τεφλόν και να το επανατοποθετήσουμε .

Σε αυτήν την περίπτωση θα χαθούν υγρά και τα οποία πρέπει να συμπληρωθούν με τον τρόπο που είδαμε παραπάνω .


Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μια φόρα κάθε 1 με 2 χρονιά αρχές του χειμώνα αναλόγως των κλιματολογικών συνθηκών να προσθέτουμε 1 λίτρο ειδικό θερμικό υγρό .


Αν έχουμε δημιουργία φυσαλίδων αέρα μέσα στο κλειστό κύκλωμα τοτε δεν έχουμε σωστή κυκλοφορία του υγρού με αποτέλεσμα να μην έχουμε θερμοσιφωνική ροή του υγρού στο κύκλωμα .

Εξαερώνουμε το σύστημα ξεβιδώνοντας ελαφρώς το ρακόρ σύνδεσης του σωλήνα από συλλέκτη (μικρός σωλήνας από τον συλλέκτη προς το θερμοδοχείο πάνω δεξιά) .

Ξεβιδώνουμε την τάπα και το ασφαλιστικό τα οποία βρίσκονται στο πάνω μέρος του θερμοδοχείου και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να φύγει όλος ο αέρας και η τελευταία φυσαλίδα .


Μετά συμπληρώνουμε το θερμικό υγρό που απωλέστηκε στην διαδικασία της εξαέρωσης με τον τρόπο που είδαμε παραπάνω .Το ILIOSAK.gr εξυπηρετεί πελάτες από όλη την Ελλάδα.

Όλες οι παραγγελίες αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα μέσω Courier για αντικείμενα μικρού μεγέθους, ή μέσω μεταφορικής εταιρείας για εμπορεύματα μεγαλύτερου όγκου.

Τα εμπορεύματα που αποστέλλονται μέσω μεταφορικής εταιρείας, το κόστος μεταφοράς εξαρτάται από τον όγκο τους και τον τόπο παράδοσης. Προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία για ενημέρωση σχετικά με το κόστος.

Αντιψυκτικό υγρό ηλιακών

  • Κατασκευαστής: iliosak
  • Κωδικός Προϊόντος: anapsyktiko-ygro-iliakon
  • Απόθεμα: Άμεσα Διαθέσιμο
  • 10,00€
Loading...