Βαλβίδα ασφαλείας πίεσης - θερμοκρασίας

Βαλβίδα ασφαλείας πίεσης θερμοκρασίας, κατάλληλη για ηλιακούς θερμοσίφωνες  και για συστήματα θέρμανσης ζεστού νερού χρήσης.


Η βαλβίδα θερμοκρασίας-πίεσης  είναι κατάλληλη για να εγκαθίσταται σε ηλιακούς θερμοσίφωνες και ανταποκρίνεται αμφότερα σε υπερβολική πίεση και σε υπερθέρμανση.

Πρώτα, ανταποκρίνεται στην υπερβολική πίεση, ανοίγοντας τη βαλβίδα στο ρυθμισμένο βαθμό πίεσης, τυπικά στα 10 Bar, για να αποτρέψει την περαιτέρω αύξηση της πίεσης.Όταν μια βαλβίδα αποφόρτισης στάζει, συμβαίνει συνήθως εξαιτίας της θερμικής διαστολής. Όταν το νερό θερμαίνεται, διαστέλλεται. Αυτό προκαλεί επιπλέον πίεση στο σύστημα. Η βαλβίδα αποφόρτισης Π&Θ αντιλαμβάνεται την υπερβολική πίεση, ανοίγει και αποφορτίζει την θερμική διαστολή επαναφέροντας την πίεση πίσω στις φυσιολογικές συνθήκες.

Δεύτερον, ανταποκρίνεται στην υπερθέρμανση. Όταν η θερμοκρασία του νερού στον Ηλιακό θερμοσίφωνα φτάσει τους 99°C, το εσωτερικό θερμοστατικό στοιχείο της βαλβίδας αποφόρτισης επεκτείνεται, ανασηκώνοντας το δίσκο της βαλβίδας από τη θέση του για να αποβάλλει το υπερθερμασμένο νερό. Αυτό επιτρέπει σε πιο κρύο νερό να μπει στη δεξαμενή και να τροποποιήσει τις θερμοκρασίες. Όταν η θερμοκρασία επιστρέψει σε ασφαλές επίπεδο (κάτω από 99°C) , ο θερμοστάτης συστέλλεται, επιτρέποντας στο ελατήριο να επανατοποθετήσει τη βαλβίδα. Στο σημείο αυτό το στοιχείο αποφόρτισης της θερμοκρασίας είναι έτοιμο να προστατέψει το σύστημα ξανά. Αν μια βαλβίδα Π&Θ αποφορτίσει έναν μεγάλο όγκο νερού, αυτό συμβαίνει λόγω υπερθέρμανσης του νερού, μια μη ασφαλής κατάσταση για τον Ηλιακό θερμοσίφωνα.


Τεχνικές Παράμετροι

Ρύθμιση πίεσης: 10 Bar

Ρύθμιση ανοχής πίεσης : +5%,-10% της ρυθμισμένης πίεσης

Ρύθμιση θερμοκρασίας: Μέχρι 99°C

Ρύθμιση ανοχής θερμοκρασίας: 95°C -99°

Το ILIOSAK.gr εξυπηρετεί πελάτες από όλη την Ελλάδα.

Όλες οι παραγγελίες αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα μέσω Courier για αντικείμενα μικρού μεγέθους, ή μέσω μεταφορικής εταιρείας για εμπορεύματα μεγαλύτερου όγκου.

Τα εμπορεύματα που αποστέλλονται μέσω μεταφορικής εταιρείας, το κόστος μεταφοράς εξαρτάται από τον όγκο τους και τον τόπο παράδοσης. Προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία για ενημέρωση σχετικά με το κόστος.

Βαλβίδα ασφαλείας πίεσης - θερμοκρασίας

  • Κωδικός Προϊόντος: valvida-thermokrasias-piesis
  • Διαθεσιμότητα: 96
  • 30,00€
Loading...