Συχνές Ερωτήσεις

Ποια είναι η ιστορία του ηλιακού;

Ιστορία ηλιακού θερμοσίφωνα

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας άρχισε να χρησιμοποιείται στην Καλιφόρνια γύρω στο 1880 και πατενταρίστηκε για πρώτη φορά απ' τον Κλάρενς Κεμπ το 1891.

Έφτασε να χρησιμοποιείται στο 30% των σπιτιών της Καλιφόρνιας, αλλά η χρήση του ατόνησε με το γύρισμα του αιώνα, λόγω της χρήσης του άφθονου τότε πετρελαίου και του εξηλεκτρισμού. Μετά την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του '70 και ιδιαίτερα τη δεκαετία του '80 άρχισε να χρησιμοποιείται ευρύτατα στις χώρες με ηλιοφάνεια.

Στην Κύπρο αναλογεί ένας ηλιακός θερμοσίφωνας για κάθε πέντε κατοίκους, ενώ στο Ισραήλ η χρήση τους είναι υποχρεωτική στις καινούργιες οικοδομές. Σε πολλές άλλες χώρες η χρήση τους επιδοτείται.

Στην Ελλάδα η διάδοση των ηλιακών συσκευών είναι πολύ εντυπωσιακή: το πρώτο μοντέλο λανσαρίστηκε το 1974, το 1980 υπήρχαν εγκατεστημένα περίπου εκατόν πενήντα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα συλλεκτών και το 2004 περίπου τρία εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα συλλεκτών. Μέρος της επιτυχίας αυτής των ηλιακών θερμοσιφώνων στην Ελλάδα οφείλεται στα φορολογικά κίνητρα που είχε θεσπίσει το Ελληνικό κράτους.

Σήμερα οι ηλιακοί θερμοσίφωνες χρησιμοποιούνται από περισσότερους από ένα εκατομμύριο καταναλωτές. Μέχρι και τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα ήταν απ' τις κύριες κατασκευάστριες χώρες ηλιακών θερμοσιφώνων.

Πηγή: Wikipedia

Ποια η βέλτιστη κλίση των συλλεκτών;

Η βέλτιστη κλίση των συλλεκτών ενός ηλιακού θερμοσίφωνας είναι ουσιαστικά ίση με το γεωγραφικό πλάτος της κάθε περιοχής εγκατάστασης.
 
Αυτός είναι ο γενικός κανόνας και είναι αποτέλεσμα μια εξίσωσης με μεταβλητές το γεωγραφικό πλάτος, την ηλιακή απόκλιση και την άμεση ηλιακή ακτινοβολία.

Στην Ελλάδα ο μέσος όρος κλίσης ενός συλλέκτη είναι οι 40 μοίρες. Μικρές αποκλίσεις από τον κανόνα του γεωγραφικού πλάτους έχουν και τις σχετικές απώλειες σε ζεστό νερό.

Χρήσιμη πληροφορία για το Γεωγραφικό πλάτος μερικών πόλεων σε μοίρες:

 • Αθήνα: 38
 • Θεσσαλονίκη: 40,5
 • Πάτρα: 38,3
 • Λάρισα: 39,6
 • Κομοτηνή: 41,1
 • Ηράκλειο: 35,4
 • Ρόδος: 36,4
 • Καλαμάτα: 37,1

 

Θα λείψω πολύ καιρό από το σπίτι. Τι να κάνω;

Σε περίπτωση μακροχρόνιας απουσίας από το σπίτι και επομένως μη χρήσης του ηλιακού θερμοσίφωνα προτείνεται να καλύψετε τους συλλέκτες του συστήματός σας .
 
Η καλύτερη πρόταση που μπορούμε να σας κάνουμε είναι το ειδικό προστατευτικό κάλυμμα για ηλιακό που μπορεί να σας προμηθεύσει η εταιρία μας.

Αν η απουσία είναι μεγάλη και δεν έχει σκεπαστεί η συλλεκτική επιφάνεια [ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες] τότε με την επιστροφή σας θα χρειαστεί απαέρωση [εξαερισμός] του κλειστού κυκλώματος και συμπλήρωμα θερμικού υγρού.
 

Ποιος είναι ο σωστός προσανατολισμός του ηλιακού;

Στην περίπτωση της Ελλάδας [δλδ Βόρειο Ημισφαίριο] ο ηλιακός θερμοσίφωνας επιτυγχάνει τη μεγαλύτερη απόδοση όταν αντικρίζει το Νότο [δλδ τον Ισημερινό].

Σε περίπτωση που για διάφορους λόγους [πχ εμπόδιο σκιάσης. φορά της ταράτσας, κτλ] δεν είναι απόλυτα εφικτό αυτό, μπορείτε να την προσανατολίσετε:
έως 30° ανατολικά, εάν οι μεγαλύτερες ανάγκες σας για ζεστό νερό είναι πριν τις 14:00μ.μ.,
έως 30° δυτικά εάν οι μεγαλύτερες ανάγκες σας είναι μετά τις 14:00μ.μ. μ

Στις περιπτώσεις αυτές [και γενικά σε αποκλίσεις που περιέχονται στα παραπάνω όρια] οι απώλειες της συνολικής απολαβής της ηλιακής ενέργειας είναι μικρές και υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνούν το 6% ετησίως.
 

Γιατί ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει χαμηλή απόδοση;

Σε αυτή την περίπτωση οι αιτίες μπορεί να είναι οι εξής:

 • Χαμηλή στάθμη του θερμικού φορέα (αντιψυκτικού υγρού) στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής.
 • Ανεπαρκής χρόνος επαφής ηλιακών ακτινών με τον ηλιακό θερμοσίφωνα λόγω σκίασης.
 • Ανεπαρκή ηλιοφάνεια (κατά τους χειμερινούς μήνες συνήθως).
 • Λόγω αλάτων έχει βουλώσει κάποια σωλήνα του συστήματος με αποτέλεσμα τη μη κυκλοφορία του θερμικού υγρού.
 • Κακή κατάσταση των ενώσεων με αποτέλεσμα έστω και ελάχιστη διαρροή.
 • Λάθος προσανατολισμός ή κλίση των συλλεκτών. Σ
 • υσσωρευμένη σκόνη / λάσπη στους υαλοπίνακες.
Δεν έχω ζεστό νερό με το ηλεκτρικό ρεύμα, τι συμβαίνει;

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να καλέσετε κάποιον ηλεκτρολόγο για έλεγχο ηλεκτρικού καλωδίου από το θερμοσίφωνα μέχρι τον πίνακα.

Αν δεν διαπιστωθεί βλάβη πρέπει να καλέσετε το συνεργείο μας για περαιτέρω έλεγχο.

Στην περίπτωση που χρειάζεται νέα αντίσταση, μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα καταστήματα με προϊόντα ILIOSAK και μόνο.
 

Tι είναι το ανόδιο;

Το ανόδιο είναι μια ράβδος μαγνησίου [ συνήθως Φ22Χ30mm ] και στην πραγματικότητα αποτελεί την καθοδική προστασία του συστήματος από ηλεκτρόλυση.

Είναι μία μέθοδος προστασίας για την διάβρωση των μετάλλων τα οποία έρχονται σε επαφή με διαβρωτικά υλικά (νερό).

Η καθοδική προστασία επιτυγχάνεται με την προσθήκη κατάλληλου υλικού, του ΑΝΟΔΙΟΥ, το οποίο διαβρώνεται στην θέση των προστατευομένων μετάλλων.

Η χρησιμοποίηση του ανοδίου ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ γερμανικών προδιαγραφών είναι η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος προστασίας των εγκαταστάσεων ύδρευσης-θέρμανσης και ηλιακών τόσο από άποψη τεχνολογίας όσο και από άποψη υγιεινής.
 

Γιατί είναι απαραίτητη η συντήρηση ενός ηλιακού;

Η συντήρηση ενός ηλιακού συστήματος, όπως εξάλλου όλων των συσκευών και μηχανών, είναι απαραίτητη, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία και η απόδοσή του.

Κάνοντας service στην καθορισμένη στιγμή, βοηθάμε το σύστημά μας να "αντέξει" στην πάροδο του χρόνου και να μας δίνει τις υπηρεσίες του για περισσότερα χρόνια και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Επίσης πολύ σημαντικό όμως ότι καθαρίζει το νερό που χρησιμοποιούμε από τα άλατα και τα βακτήρια που δημιουργούνται μέσα στον κάδο από το νερό του δικτύου.


Το αποτέλεσμα είναι επομένως διπλό:

 • Οικονομία: καθώς επιμηκύνουμε τη διάρκεια ζωή του προϊόντος και μάλιστα ακόμα πιο αποδοτικά.
 • Υγεία: το ζεστό νερό του μπάνιου και της κουζίνας είναι καθαρό από άλατα, μικρόβια και σκουριές.
   
Κάθε πότε πρέπει να κάνω service και τι περιλαμβάνει;

Καλό είναι το πρώτο service του συστήματός μας να γίνει στο τέλος του δεύτερου έτους λειτουργίας του και έπειτα κάθε 2 χρόνια.

Κάνοντας το service, το ειδικευμένο συνεργείο μας ελέγχει την λειτουργία του συστήματος, την αντιψυκτική ικανότητα του θερμικού φορέα στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής και αλλάζει το ανόδιο που περιέχει το μπόιλερ.

Σε περίπτωση που έχει παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, το συνεργείο μας πληροφορεί και συνεννοείται με τον πελάτη πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του.

Ποιοι είναι οι τρόποι αποστολής προϊόντων;

Αποστολή σε όλη την Ελλάδα

 

Τρόποι Αποστολής

 • Με συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία που έχει τη δυνατότητα παράδοσης σε όλη την Ελλάδα
 • Με μεταφορικά μέσα της ILIOSAK εφόσον έχει αγοραστεί η υπηρεσία ολοκληρωμένης τοποθέτησης / εγκατάστασης
 • Παραλαβή από τα σημεία πώλησης της εταιρίας μας

Έξοδα Αποστολής

Tο κόστος διαμορφώνεται από τον όγκο ή/και το βάρος των προϊόντων και εξαρτάται:

 • από το ακριβές γεωγραφικό σημείο παράδοσης [π.χ Αθήνα ή Θεσσαλονίκη] ,
 • από τον τρόπο παραλαβής [π.χ. παραλαβή από το πρακτορείο της μεταφορικής εταιρίας ή παραλαβή απευθείας στην οικία σας]

 

Ρωτήστε μας για τον ακριβή προσδιορισμό του των εξόδων αποστολής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος αποστολής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας δίνοντας μας τον ακριβή τόπο προορισμού. Σε λίγες ώρες κάποιος από το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα επικοινωνήσει μαζί σας γνωστοποιώντας σας το κόστος των μεταφορικών αλλά και το χρόνο παράδοσης σε περίπτωση παραγγελίας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

 

Χρόνος παράδοσης προϊόντων

Η ILIOSAK εγγυάται πως τα προϊόντα θα τα αποσταλούν από εμάς εντός 3-5 εργάσιμων ημερών.

 

Όροι συναλλαγής

Η αποστολή της παραγγελία σας θα συνοδεύεται από το παραστατικό πώλησης που θα πρέπει να υπογράψετε για να βεβαιωθεί η παράδοσή της.

Παρακάτω παραθέτουμε τους όρους συναλλαγής που αναγράφονται στο παραστατικό που θα παραλάβετε, ώστε να έχετε ξεκάθαρη εικόνα της συναλλαγής σας με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

 • Τα εμπορεύματα μεταφέρονται για λογαριασμό και με ευθύνη του αγοραστή.
 • Καμία εξόφληση παραστατικού με πίστωση αναγνωρίζεται χωρίς εξοφλητική απόδειξη της επιχείρησης.
 • Τα εμπορεύματα παραμένουν στην πλήρη κυριότητα του πωλητή μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους.

 

Καθυστέρηση παραγγελίας

Η παραγγελιά σας δύναται να καθυστερήσει για τους εξής λόγους:

 • Σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών καθώς και σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει την μεταφορά και παράδοση της παραγγελιάς σας.
 • Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η τηλεφωνική ή/και η μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) επικοινωνία μαζί σας (εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία σας, είτε σε σχέση με το προϊόν είτε σε σχέση με την πληρωμή του) επειδή π.χ. τα στοιχεία σας που έχετε καταχωρήσει δεν είναι σωστά ενημερωμένα.

 

 

Πως μπορώ να κάνω online αγορά;
 1. Διαλέγετε το προϊόν που θέλετε να αγοράσετε.
 2. Διαλέγετε την ποσότητα που σας ενδιαφέρει [πχ 1].
 3. Πατάτε «προσθήκη».
 4. Αν είστε ήδη πελάτης του ηλεκτρονικού μας καταστήματος βάζετε το username και το password που σας έχει ήδη δοθεί.
 5. Αν είστε νέος πελάτη συμπληρώνετε τη σχετική καρτέλα με τα στοιχεία που σας ζητούνται.
 6. Πατάτε «send registration Αυτόματα θα λάβετε στο e-mail σας [που έχετε δώσει κατά τη συμπλήρωση της καρτέλας σας] ένα σύνδεσμο επιβεβαίωσης της εγγραφή σας.
 7. Πατάτε στο σύνδεσμο που σας έχει σταλεί ώστε να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας.
 8. Μόλις ενεργοποιήσατε το λογαριασμό σας στο e-shop της www.iliosak.gr
 9. Μπορείτε να συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που επιλέξατε κατά την εγγραφή σας και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
 10. Διαλέγετε τη διεύθυνση αποστολής των προϊόντων και πατάτε «επόμενο».
 11. Διαλέγετε τη μέθοδο αποστολής και πατάτε «επόμενο».
 12. Διαλέγετε τον τρόπο αποστολής και πατάτε «επόμενο».
 13. Ελέγχετε τα στοιχεία που έχετε δώσει μέχρι αυτό στο σημείο και πατάτε «επιβεβαίωση παραγγελίας».
 14. Μόλις ολοκληρώσατε την παραγγελίας σας και αυτόματα θα σας σταλεί στο e-mail σας ένα αντίγραφο της παραγγελίας σας.
 15. Σας ευχαριστούμε πολύ για την προτίμηση!
Τι είναι το δοχείο αδρανείας και σε τι χρησιμεύει;

Τα δοχεία αδρανείας ουσιαστικά είναι δεξαμενές αποθήκευσης νερού. Αποθήκευση ζεστού νερού χρήσης ή ζεστού νερού θέρμανσης.

Το δοχείο αδρανείας συνδέεται με την πηγή θέρμνασης (είτε είναι λέβητας πετρελαίου, φυσικού αερίου, ξυλολέβητας, λέβητας πέλλετ - βιομάζας, αντλία θερμότητας) ή και με τους ηλιακούς συλλέκτες.

Πρόκειται για ένα δοχείο με πολύ καλή θερμομόνωση, ώστε να διατηρεί επί πολύ χρόνο την υψηλή θερμοκρασία του νερού. Ο σκοπός του δοχείου αδρανείας είναι να αποθηκεύει ζεστό νερό όταν αυτό παράγεται από την λειτουργία του λέβητα κάθε τύπου ή της αντλία θερμότητας (ή των ηλιακών συλλεκτών) και να μας παρέχει ζεστό νερό όταν παύει να λειτουργεί ο λέβητας ή η αντλία θερμοτητας ή όταν δύει ο ήλιος και οι ηλιακοί συλλέκτες παύουν να προσφέρουν ζεστό νερό.

Για παράδειγμα, αν ένας λέβητας ή μία αντλία θερμότητας λειτουργεί από τις 8 έως τις 12 το βράδυ, αυτές τις 4 ώρες παρέχει ζεστό νερό υψηλής θερμοκρασίας, το οποίο μέσω του κυκλοφορητή μεταφέρεται στα σώματα του καλοριφέρ ή στο υποδαπέδιο σύστημα θέρμανσης, προσφέροντας θέρμανση του χώρου.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του λέβητα ή της αντλίας θερμότητας, αποθηκεύεται στο δοχείο αδρανείας ζεστό νερό. Όταν παύει η λειτουργία του λέβητα ή της αντλίας θερμότητας, ο κυκλοφορητής αρχίζει πλέον και μεταφέρει στα σώματα του καλοριφέρ ή στο υποδαπέδιο σύστημα θέρμανσης, το ζεστό νερό που είχε αποθηκευτεί στο δοχείο αδρανείας, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο δωρεάν θέρμανση για αρκετές ώρες ακόμα.

Με τον τρόπο αυτόν επιτυγχάνουμε οικονομία ενέργειας και επομένως και χρημάτων, αφού χρησιμοποιούμε το ζεστό νερό του δοχείου αδρανείας και δεν χρειάζεται να λειτουργεί συνέχεια ο λέβητας ή η αντλία θερμότητας για να έχουμε ζεστό νερό στα σώματα του καλοριφέρ ή στο ενδοδαπέδιο σύστημα.

Το ίδιο ισχύει και για το ζεστό νερό χρήσης, αν το δοχείο αδρανείας είναι συνδεδεμένο με ηλιακούς συλλέκτες και το δοχείο αδρανείας είναι τύπου "δοχείο εντός δοχείου" (tank in tank) ή δοχείο αδρανείας με ανοξείδωτο εναλλάκτη.

Επίσης όταν πρόκειται για θέρμανση παραγόμενη από ηλεκτρικό ρεύμα (αντλία θερμότητας, αντιστάσεις, ηλεκτρολέβητας) το δοχείο αδρανείας μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια εκμεταλευόμενο τις ώρες με τη χαμηλή τιμή του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Προβλήματα σκίασης συλλεκτών

Είναι αυτονόητο πως οι συλλέκτες ενός ηλιακού συστήματος δεν πρέπει να είναι σκιασμένοι προκειμένου να εξασφαλίζουμε αποδοτική λειτουργία του θερμοσίφωνά μας. Τους χειμερινούς μήνες έχει υπολογιστεί πως ένας ηλιακός απαιτεί τουλάχιστον 3 ώρες συνεχούς ηλιοφάνειας για να ζεστάνει πλήρως το νερό που περιέχει.

Σε ορισμένες περιπτώσεις [π.χ ταράτσα πολυκατοικίας με αρκετά ηλιακά] παρατηρούνται προβλήματα σκίασης της συλλεκτικής επιφάνειας με αποτέλεσμα τη μη αποδοτική λειτουργία. Και εδώ υπάρχει ένας τρόπος να υπολογίσουμε ποια είναι "σωστή" απόσταση του συλλέκτη από το εμπόδιο που δημιουργεί το πρόβλημα. Και σε αυτή την περίπτωση το ακριβές αποτέλεσμα προκύπτει μέσα από μαθηματικές εξισώσεις με βάση το γεωγραφικό πλάτος και κάποιους σταθερούς συντελεστές.

Για να διευκολύνουμε τους υπολογισμούς σας παραθέτουμε ένα γενικό κανόνα που ισχύει και λέει ότι η βέλτιστη απόσταση προκύπτει αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος του εμποδίου Χ2 για τις περιοχές που έχουν Γεωγραφικό Πλάτος μεταξύ 35° και 45° [δλδ για όλη την Ελλάδα σχεδόν].

Π.χ αν έχουμε εμπόδιο 3 μέτρων τότε ο συλλέκτης ενός ηλιακού θα πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 3χ2=6 μέτρων από το εμπόδιο προκειμένου να μην έχει πρόβλημα σκίασης.

 

Χρήσιμη πληροφορία για το Γεωγραφικό πλάτος μερικών πόλεων σε μοίρες:

 • Αθήνα: 38
 • Θεσσαλονίκη: 40,5
 • Πάτρα: 38,3
 • Λάρισα: 39,6
 • Κομοτηνή: 41,1
 • Ηράκλειο: 35,4
 • Ρόδος: 36,4
 • Καλαμάτα: 37,1
Πως λειτουργεί ένας ηλιακός;

Αρχή λειτουργίας ηλιακού θερμοσίφωνα

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας κατά την λειτουργία του εκμεταλλεύεται το φυσικό φαινόμενο της ροής των ρευστών λόγω διαφοράς θερμοκρασίας (διαφοράς πυκνότητας), γνωστό και σαν αρχή του θερμοσιφώνου.

Έτσι πετυχαίνεται με φυσικό τρόπο χωρίς κυκλοφορητή (αντλία) συνεχής ροή του θερμαινόμενου μέσου, από το θερμότερο σημείο (ηλιακοί συλλέκτες) προς το ψυχρότερο (δεξαμενή νερού), μέχρις ότου τα δύο σημεία να αποκτήσουν παρόμοιες θερμοκρασίες.

Για να είναι αυτό δυνατό πρέπει το ψυχρότερο σημείο να είναι ψηλότερα από το θερμότερο σημείο και για τον λόγο αυτό σε όλους τους ηλιακούς θερμοσίφωνες η δεξαμενή αποθήκευσης είναι πάντα ψηλότερα από τους ηλιακούς συλλέκτες.

Η συνολική απόδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα εξαρτάται κι απ' τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, τη νεφοκάλυψη και την αποτελεσματικότητα της θερμικής μόνωσης του συστήματος.


πηγή: Wikipedia

Ποια είναι η προτεινόμενη ρύθμιση του θερμοστάτη;

Καταρχήν δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σύνδεση της ηλεκτρικής αντίστασης και του θερμοστάτη ασφαλείας ενός ηλιακού πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τους ισχύοντες τυπικούς κανόνες αφαλείας και πάντα από ηλεκτρολόγους που έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Ο θερμοστάτης είναι συνήθως ρυθμισμένος στους 60 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο η προτεινόμενη ρύθμιση θερμοκρασίας είναι οι 75 βαθμοί Κελσίου.

Προσοχή:

Μην ανάβετε την αντίσταση ΠΟΤΕ με άδειο boiler!  Να γίνεται πάντα γείωση.

Τι είναι η Επισμάλτωση;

Ορισμός της Επισμάλτωσης

Επισμάλτωση είναι η ειδική γυάλινη επιφάνεια που δημιουργείται από την τήξη και ένωση του σμάλτου επάνω σε χαλύβδινη επιφάνεια. Το σμάλτο – που είναι μίγμα ανόργανων πυριτικών αλάτων- είναι εντελώς υγιεινό και οικολογικό, αφού δεν περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες, είναι υδατοδιαλυτό και ψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες (>850ο C). Η εφαρμογή του δίνει άριστη αντισκωριακή προστασία και αντοχή σε απότομες μεταβολές θερμοκρασίας (θερμοσόκ) και δίνει την οικονομικότερη λύση για προστασία σε boilers και ηλεκτρικές κουζίνες.


Ιδιότητες Επισμάλτωσης

 • Προστασία από κάθε μορφής οξείδωση (γυάλινη επίστρωση) –αντοχή σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
 • Απόλυτα ασφαλής για τη δημόσια υγεία –εκπλήρωση των κανόνων υγιεινής- δεν επιτρέπει την ανάπτυξη των βακτηρίων.
 • Αντοχή σε οξέα, στα graffiti και στην ηλιακή ακτινοβολία.
 • Αντοχή σε απότομες μεταβολές θερμοκρασίας (-60ο C έως +450ο C)
 • Δεν χρειάζεται συντήρηση, εύκολη στον καθαρισμό –δυνατότητα χρωματισμών.
 • Άκαυστη – δεν έλκει την σκόνη.
 • Ηλεκτρικά ουδέτερος συνδυασμός σμάλτου-λαμαρίνας.
 • Κατάλληλη για οποιαδήποτε ποιότητα νερού (ακόμα και θαλασσινό).
 • Ανακυκλώσιμο –φιλικό προς το περιβάλλον.
 • Μακροπρόθεσμη σιγουριά και ασφάλεια.
Posted by greatway 02/05/2017 0 Comment(s) Συχνές ερωτήσεις,
Loading...